12 de setembre del 2007

Mare meva, quin nyap!


Potser sóc molt perfeccionista, o molt tiquis - miquis... Però no suporto errors i incompetències totals com les que ara explicaré. El diari Avui comença diumenge vinent una col·lecció que porta per títol "La Nova Cançó. 1965 - 1982", i en que cada CD correspon a un any.

Doncs bé, només m'he entretingut a mirar el que hi surt de Lluís Llach, i ja he vist que aquesta col·lecció serà un nyap total, d'un patetisme que fa feredat. D'anys quasi no n'encerten cap, i hi ha unes llacunes brutals. Només alguns exemples per a no cansar-vos massa:

- "El bandoler" apareix en el CD de l'any 1978, quan és una cançó de 1967.
- En el CD de 1970 hi surt la cançó "Dóna'm sa mà" cantada amb la Maria del Mar Bonet... A no ser que els de Picap guardin unes coses increïbles als seus arxius, aquesta cançó només la van interpretar junts l'any 1997. Quasi res...
- El "Que tinguem sort" es publica en el CD del 1982, quan és una cançó de 1974.

I així podríem anar seguint amb totes les cançons. A partir d'ara, per a molta gent "L'Estaca" passarà a ser una cançó de 1973, i el "Cant miner", atenció, del 1977! El primer CD que sortirà és del 1974, i la cançó de Llach que hi apareix és "Abril 74". Llàstima que aquesta cançó sigui de 1975...

Encara més trist és que rebategin les cançons: en el compacte de l'any 1981 s'hi publicarà una cançó de Llach que porta per títol "El meu país". Bé, doncs aneu reservant aquest CD perquè es tracta d'un tema inèdit... a no ser que es refereixi al "País petit" (per cert, del 1980, i no del 1981).

Està clar que pel mig de tot això hi ha problemes de drets de les cançons i aquestes coses, perquè d'en Llach pràcticament només hi ha cançons que corresponen al disc "Les seves primeres cançons", i unes poquetes més. Però si no tenen material per a fer correctement aquesta col·lecció, doncs que no la facin! El que no poden fer és "xapuces" i enganyar la gent. Els de la discogràfica Picap i els de l'Avui s'hi han lluït. On ets Pep Blay??

7 comentaris:

Anònim ha dit...

hola miner, tu que estas tan informat, sabs si la col.lecció de la vanguardia està bé, si val la pena comprar-la?
gràcies
dolors

Anònim ha dit...

Hola Dolors,

Això de "estàs tan informat" no sé si ho dius amb una mica de "rintintín" :-) Bé, doncs dona, espero que sí, que estigui bé la col·lecció de La Vanguardia. Serà qüestió de comprar el primer número, que només val 1 €, i a veure què tal està el llibret que acompanya el CD i tot això... Em sembla que a partir de la segona setmana el preu ja serà un altre... Bé, gràcies i fins aviat.

Miner.

Anònim ha dit...

Sense cap "rintintin". Ho dic de debò.
Moltes gràcies pel bloc.
dolors

Anònim ha dit...

...encore un petit passage par ici, il est vrai que ca peut mettre un specialist "en rage" quand il voit autant d'imperfections et "mensonges" venir au monde, mais peut etre il va falloir prendre les choses avec un peu de "philosophie". Cert ca fait "mal", mais en meme temps, s'il y a de gens qui vont simplement ecouter les chansons, qui peuvent donner la satisfaction avec relativement bonne ecoute, pourquoi pas. On ne sait pas ce que le futur nous donnera, mais peut etre on doit etre content meme avec si peu et avec les fautes lourdes si on souhaite eviter un vide total apres le depart de Lluis de la scene? Peut etre c'est une "pensee" un peu "mediocre", mais comment faire si on a rien, rien de tout, apres les annees si fertiles et belles dans sa companie? Je ne sais pas precisement, j'essaie sipmlement reflechir sur la question... Et nous, ici a Paris, on reste avec les mains vides, ici, on ne trouve meme pas La Vanguardia, ne parlons pas du DVD La Revolta Permanent, qu'on va chercher tres probablement sans esperance dans ce pays...juste pour un exemple; un nouveau "lot" de quelques CDs est reste sans reponse a la FNAC de Paris, notre commande est passe deja en mai 2007 et en septembre ils nous disent, qu'ils n'ont rien recu pour nous :o((
Fins aviat,
"familia Llachiana" de Paris

Capdecreu ha dit...

El col·leccionable de La Vanguardia està prou bé. Ben editat, amb algunes fotografies que jo no havia vist mai, textos correctes, PERÒ...sempre hi ha un però.
Trobo mal feta la selecció de les obres. Però és clar, això és una qüestió de gustos. Trobo que en una selecció del millor Llach hi ha d'haver el pont de mar blava i inclús el temps de revoltes. Trobo que s'haguessin pogut estalviar els directes, o en qualsevol cas no cal posar-ne 4, si t'has de deixar obres com les que us he comentat. Potser ho allargaran i les afegiran després com han fet amb el col·leccionable de l'òpera.

Ton

Anònim ha dit...

Tnes tota la raó! només una petita correcció. EL BANDOLER és del 68.

Salut

Miner ha dit...

Ei! Doncs a mi em consta que la primera versió és del 67, i així es diu també a la seva pàgina oficial. Però vaja, devia estar entre un any i l'altre.

Fins ara.

Miner.