12 de gener de 2008

Un sol play-back


Que jo sàpiga, Lluís Llach només ha fet un play-back en un programa de televisió en tota la seva carrera artística. Poc després va reconèixer que no s'hi va sentir gens còmode, i que intentaria que no li ho tornessin a demanar. Va ser amb "El bandoler", en un programa de la Lloll Bertran si no recordo malament, i en la versió del "Ara, 25 anys en directe", que en aquells moments estava presentant.

O sigui, que a sobre que no estava gens acostumat a fer play-backs, a més a més va triar una cançó especialment difícil per a fer-lo, ja que havia de fer veure que posava cara de veu greu, i després de veu aguda, i a sobre estava enregistrada en directe... Realment, va ser bastant desastre la interpretació!

Per sort, ara els programes en general cuiden molt més les actuacions musicals, i les interpretacions en directe han guanyat molt terreny als famosos play-backs. Tot i així, Llach tampoc ha fet excepcionals actuacions a la televisió quan només hi ha cantat una cançó, ja que és un artista que sempre va escalfant la veu a mesura que avança el recital, i també la combinació amb els músics, la comunicació amb el públic, etc. Sens dubte, però, mil vegades millor en directe que enregistrat!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho crec que sí! La gràcia d'en Llach és veure com interactua amb el públic i la veu se li va posant a to. El vaig veure fa un any en un concert amb Amnistia Internacional cantant una sola peça i no és el mateix....

Miquel ha dit...

Jo el vaig vore en un altre "play-back". Va ser a l'any 1988 a TVE en un típic espai musical i de varietats de cap de setmana que es deia "Sábado Noche" i que estava presentat per Bibí Andersen i Carlos Herrera. Aquella nit, desconec les raons, el va presentar només Bibí.
Llach va aparéixer a l'escenari assegut davant d'un sintetitzador, com ja va fer a la gira presentació d'"Astres", tot i que no recorde si el va acompanyar algun músic a l'escenari.
Va "cantar" "Palestina" i "La vella Winnie" atés que acabava de traure el disc "Geografia"
Era i soc un incondicional de Llach, però no m'agradà gens que acceptara fer "play-back", sempre ho he entés com una mena d'engany.

Miner ha dit...

Gràcies Miquel per la teva aportació. Desconeixia completament la intervenció de Llach en el programa que esmentes. Fins aviat.

Miner.

日月神教-任我行 ha dit...

無碼 a片 A漫 h漫 麗的色遊戲 AV女優 SEX 聊天室 成人 做愛 情色文學 情色 成人影片 成人文章 性愛 情色網 免費影片 免費a片 偷拍 SEX AV a片免費看 一葉情貼圖片區 色情漫畫 a片 AV女優 成人 做愛 色情網站 情色 視訊聊天室 免費視訊聊天 免費a片 女優 免費影片 偷拍 美女 自拍 成人聊天室 AV 一葉情貼圖片區 a片 A漫 h漫 麗的色遊戲 AV女優 85cc免費影片 ut聊天室 聊天室 成人 做愛 18成人 A片下載 成人漫畫 性愛 亂倫 免費影片 免費a片 偷拍 走光