28 de novembre del 2007

Molta teca

No era la meva intenció que aquest bloc fos una font d'informació d'actualitat. Donades les circumstàncies, amb Llach retirat dels escenaris, creia que només parlaria del passat, i ben poc del present i del futur. Segueix sense ser l'actualitat la finalitat d'aquest bloc sobre Lluís Llach, però tampoc en podem defugir quan hi ha tanta teca i tanta novetat, que, d'altra banda, de ben segur ja heu sentit o llegit en d'altres llocs.

El proper dilluns 3 de desembre es posa a la venda "Si véns amb mi", el disc d'homenatge a Llach. Temps tindrem per a parlar de quines versions ens agraden més o menys, de quins intèrprets hi trobem a faltar... De moment, si sou impacients, podeu escoltar-ne una bona mostra a IcatFM, ja que al programa Delicatessen d'aquest passat dimarts li van dedicar tot l'espai -i, per cert, amb comentari inclòs per part del presentador, l'Albert Puig, sobre aquest humil bloc. Moltes gràcies!-. També ja hi ha penjat al YouTube un vídeo de la Maria del Mar Bonet interpretant Penyora en un concert.

El mateix vespre de dilluns es presenta oficialment el disc a la sala Luz de Gas de Barcelona, amb la presència d'alguns dels artistes que surten al disc, i amb la interpretació dels seus temes.

L'espectacle Tranuites Circus va guanyar dilluns un premi Butaca, com a millor espectacle "d'altres disciplines", mentre la pel·lícula Salvador, amb la banda sonora de Llach, s'emportava un altre Butaca com a millor pel·lícula catalana de l'any 2006. Recordem que aquests premis són per votació popular.

Però a Madrid no es queden enrera aquesta setmana, ja que s'hi presenta al Centre Cultural Blanquerna la traducció castellana del llibre "Lluís Llach, sempre més lluny", de Juan Miguel Morales i Omar Jurado, i al mateix centre es projecte la pel·lícula Llach, la revolta permanent.

Doncs sí, tornem a tenir una setmaneta d'allò més llaquiana. Vès qui ho havia de dir!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esperem amb il·lusió els teus comentaris sobre el disc homenatge.
JT