15 de juliol de 2008

Jo, hi era?


Una de les finalitats de les samarretes de l'estil "Jo hi era" hauria de ser la seva perdurabilitat en el temps, que estiguessin elaborades a prova de bombes. Si no, no val la pena d'adquirir-les. Però veig incrèdul com a cada bugada les lletres de la samarreta que vaig comprar a Verges i que m'havien de recordar que havia assistit al darrer concert de Lluís Llach, es van descolorint sense remei, i que d'aquí a poc tindré una samarreta del tot negre.

No sé si vol ser una metàfora, de com passa el temps, o de com, com a país, anirem esborrant el record de Lluís Llach, o de que, quan s'acabi de perdre la llengua en la que aquest cantava, les seves cançons es deixaran d'entendre i no podran commoure tant com ho fan ara a tots els que els escoltin. En definitiva, la samarreta quedarà tota negra, sense cap signe d'haver-hi estat mai res escrit, mentre aquí ens seguim quedant en blanc davant dels atacs que ens fan dia i nit.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Entenc el teu desànim, però tinc esperances i espero que personatges com en Lluís,Bassas...hi diguin la seva.Això no pot continuar així.Estem pitjor amb els socialistes que amb el PP.

Anònim ha dit...

Trista metàfora!

Maurette ha dit...

Hay una música del cantautor brasileño Ivan Lins que dice algo así (voy a intentar traducir poco más o menos): "Nosostros somos como la "aroeira", madera dura para cortarse; aunque después de muerta ella brota, solo para desafiar!"
De corazón, no creo que una cultura como la vuestra pueda acabarse, después de haber resistido a tantos y tantos golpes. En el mundo de la información, auque parezcam tristes los anunciados prognósticos para la llengua, yo no los creo. Els cataláns san muy fuertes y, como Llach, no se apagarán. Yo, que soy una fan tardia, llegada después de Verges, no estoy convencida de esto "darrer". Y para provarlo estoy muy interesada en aprender la llengua. Verdad. Y tu blog es fantástico! Abraçades
Maurette

Anònim ha dit...

Això és el que ell volia segons va confessar.Però és el que ens sap greu als seus seguidors.