3 de març del 2009

Bona cara al mal temps



No era gaire amant dels llarguíssims discursos que feia Llach entre cançó i cançó, sobretot perquè el fet d'anar a més d'un i de dos concerts per gira portava a que ja et sabies totes les bromes i anècdotes de memòria. De totes maneres, cert era que en alguns dels seus monòlegs hi deia coses, idees, que et podien marcar tant o més que no pas les mateixes cançons. I aquests darrers dies he pensat especialment en una d'aquestes idees, quan, abans de presentar el tema "I amb el somriure, la revolta", comentava sovint que precisament el que volen els nostres enemics és veure'ns emprenyats, o tristos, i que les seves victòries eren les nostres derrotes. Que ells se sentien eufòrics quan observàvem com ens deprimiem quan les coses els anaven bé. I d'aquí que amb els somriures es puguin fer revoltes.

I és cert. Res té a veure la força que es té, com et sents de bé el cos, quan vas amb un somriure d'orella a orella en comparació amb quan estàs compungit. Penso en segons quin dirigent polític el feliç que seria si sabés que jo, que penso com penso, estic emprenyat només d'escoltar-lo, i per tant el millor és prendre-s'ho amb molt d'humor, i en tot cas enfotre-se'n una mica de tot plegat, però sobretot d'ell.

I en diumenges una mica negres, en que es produeixen segons quins resultats electorals, o que ja t'aixeques malament amb el so d'una ràdio que anuncia la mort d'un actor collonut (fins aviat, Pepe), penses que el millor remei és precisament aquest, somriure, i tirar endavant, amb el cap alt. Gràcies, Lluís.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Merci pour ces mots,on se souvient pas seulement de commentaires de Lluis entre les chansons,mais aussi après les concerts,quand on a pu discuter avec lui.Quelle lecon de verite,d'analyses justes,rires ensemble,tout ce qui fait la vie...Gracies a vous,Miner pour nous rappeler ce bon temps passé en presence si precieuse de Lluis et de nos jours, avec vous, GRACIES pour vos articles et vos analyses toujours si interessantes,
les amis de Paris, France.

Anònim ha dit...

Gràcies per fer l'intent sincer de parlar sobre això. Em sento molt forta sobre ell i li agradaria llegir més. Si està bé, ja que assolir la saviesa extra ampli, potser la ment que inclou articles addicionals similars a aquest amb més informació? Serà extraordinàriament útil i profitós per a mi i per als meus amics.