3 de desembre del 2007

Premsa rosa

"Si hagués volgut vendre la meva intimitat hagués pogut ser ben escandalosa"; "M'he sentit molt respectat per part de la premsa". Són només dues frases agafades a l'atzar de Lluís Llach en relació al respecte a la seva vida íntima i personal per part dels mitjans de comunicació. Certament, ha gaudit d'un respecte en aquest sentit, guanyat a pols, és clar, com pocs, i és que si no vols pols no vagis a l'era. De tant en tant ha deixat anar alguna que altra indirecta sobre qui era la seva parella en aquell moment, si és que aquesta persona era coneguda o famosa, però més com un gest cap a la normalitat que no pas en el sentit de vendre cap exclusiva, en absolut.

Llach sempre s'ha allunyat molt dels actes públics, dels "cóctels" de famosos que van a lluir vestits o parents. Això li ha comportat una certa fama d'esquerp o de "borde", i de fet això de viure en un poble allunyat de la créme de la créme i que per sortir d'allà cal molta paciència per a entomar tancats revolts, li deu haver anat de conya com a excusa per a no assistir a mil i una festetes. Almodóvar no és l'únic que no va a recollir guardons. En té tot el dret i això ha fet que ningú el jutgi per gaires més coses que la seva feina artística o el seu posicionament polític.

A vegades fins i tot penso que un dels motius pels que Llach no ha volgut mai fer carrera en castellà (o en francès, tant se val) és perquè a Catalunya s'ha sentit molt respectat i molt a gust i, per tal com és, se li hagués fet una muntanya fer-se "massa conegut" a segons quins llocs. Mireu per exemple el que li va passar a Andreu Buenafuente: després d'anys de ser conegut a Catalunya sense que mai ningú es fiqués amb la seva intimitat, al cap de poc temps de fer-se famós a Espanya ja apareix en una revista una foto seva ensenyant el darrere...

Bé, i per què escric avui tot això? Home, primer perquè aquest bloc pretén parlar de la figura de Llach des de diferents vessants, com a artista i també com a persona, sempre respectant-lo, evidentment. I després perquè he vist que ja han estat diverses les persones que han entrat al bloc després d'haver posat en el cercador Google paraules de cerca com "parella de Lluís Llach", o "qui és la parella de Lluís Llach", o "és Llach homosexual". Doncs bé, que sàpiguen, si llegeixen aquest article, que aquí sempre s'ha respectat la seva intimitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

molt bé

Anònim ha dit...

La veritat és que jo també he tingut curiositat per saber quines has estat les seves parelles,però el fet que no s'hagin fet mai públiques formen part de l'encant i categoria d'en Lluís.
Mercè.

Anònim ha dit...

Com que soc humà m'agradaria saber la vida íntima d'en Lluís, els seus amors i desemors amb noms i cognoms però la meva curiositat mai passaria cap límit i sempre és des del respecte i l'admiració.
Algunes pistes tinc, com molts, però sempre queden en la nostra intimitat i a les sobre taules noctures.
Una abraçada.

JT